Zaagmolenstraat 21

Rijbewijs D

Uw rijbewijs D theorie halen bij Maxx Opleidingen

Wanneer u op zoek bent naar een geschikte en ervaren rijschool voor het behalen van het theorie examen voor uw D rijbewijs, dan bent u bij Maxx Opleidingen aan het juiste adres.

Voor het behalen van het rijbewijs D dient u de volgende theorie examens te behalen:

  • Rijbewijs/vakbekwaamheid 1 (verkeer en techniek) (RV1)
  • Vakbekwaamheid 2 (deel 1 administratie personenvervoer) (V2D)
  • Vakbekwaamheid 3 (deel 2 administratie personenvervoer) (V3D)

Het praktijkexamen D mag vervolgens worden afgelegd nadat de drie theorie examens zijn behaald. De praktijklessen en examens laten wij graag over aan andere specialisten. Neem contact met ons op en wij stellen ze graag voor aan jou.

Indien u binnen twee jaar weet te slagen voor alle examens, wordt er een verklaring van rijvaardigheid naar het RDW verstuurd. Deze verklaring is 3 jaar geldig.

De prijzen per onderdeel kunt u vinden op onze website.

Bus rijbewijs D halen met code 95

Wanneer u beroepsmatig als buschauffeur werkzaam wilt zijn heeft u ook een code 95 als aanvulling op het busrijbewijs D nodig. Voor de aanvulling van een code 95 op het D rijbewijs dient u vervolgens een extra theorie-examen en twee praktijkexamens af te leggen. Voor het afleggen van de examens dient u minimaal 18 jaar te zijn.

Alle houders van een C of D rijbewijs zijn verplicht 35 uur nascholing te volgen in een periode van 5 jaar om hun vakbekwaamheid te behouden. De code 95 is vijf jaar geldig en wordt als aanduiding op het rijbewijs geplaatst achter een voertuigcategorie. Wanneer de geldigheid van de code 95 is verstreken kan deze verlengd worden door middel van het volgen van een nascholing code 95.

Gezondheidsverklaring

Voordat u kunt deelnemen aan het praktijkexamen, dient u medisch gekeurd te worden. Hiervoor moet u een gezondheidsverklaring indienen en u laten keuren door een gecertificeerde arbo arts of bedrijfsarts.

Wanneer u medisch goedgekeurd bent wordt er een verklaring van geschiktheid naar het RDW gestuurd. Deze medische verklaring is 1 jaar geldig. Bij de verlening van uw d rijbewijs dient u vervolgens opnieuw een medische keuring te ondergaan.

Het is aan te raden de medische keuring enige tijd voordat uw rijbewijs D verloopt al opnieuw te laten verrichten. In sommige gevallen kan het voorkomen dat u wordt doorverwezen naar een medisch specialist. Indien u doorverwezen wordt houdt dan rekening met een wachttijd. Alle aanvragen worden zo snel mogelijk afgehandeld.

Opleidingen

Ook jij kunt hiertussen staan!

Copyright © 2021 Rijschool Drive 2 - Alle Rechten Voorbehouden | Internet Marketing en Webdesign door Eye-C Multimedia | Algemene voorwaarden